Vöröshagyma
A vöröshagyma csírája a snidlingre vagy metélőhagymára hasonlít leginkább. Bármilyen ételhez eheted az extra hagymaíz érdekében. Csípős, vitaminokban gazdag ízletes csemege.
Íz: Friss és csípős, intenzív hagymaízű.
Tápanyagok: A-vitamin, C-vitamin, kálium, foszfor, kalcium, magnézium, vas, cink, fehérje, rostok, klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
2 evőkanál ~14 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 evőkanál ~7 g
|
Áztatás:
|
8 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
10-12. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A vöröshagyma csíráról:
A vöröshagyma csírája nagyon aromás és csípős. A csírázása lassabb, 10-12 nap alatt éri el rendes méretét. Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag csemegét kapunk. Vékony szárú csíráján fekete maghéjak ékeskednek. Ezek kissé kemények, de ehetőek. Akit zavar, annak egyesével kell leszedegetnie ezeket.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram