Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zölden gondolkodunk

 

Ebben a bejegyzésben szeretnénk röviden megmutatni nektek, hogy mi hogyan törekszünk arra, hogy a lehető leginkább környezetbarát módon működtessük vállalkozásunkat, a legeldle.hu webáruházat.

Írásunkkal szeretnénk ösztönzőleg hatni mindenkire azért, hogy otthon, egyénileg is legyetek ökotudatosak.

Az is a célunk, hogy tudassuk veletek a nálunk történő vásárlásotokkor nem kell lelkiismeret furdalásotok legyen, mert mi mindent megteszünk azért, hogy minimális környezeti terheléssel, fenntartható módon jussanak el hozzátok a termékeink.

Termékeink

Termékeink kiválasztásánál olyan szempontokat is szem előtt tartunk és tartottunk, mint a fenntartható forrásból való származás és az, hogy ne termeljünk velük használatkor hulladékot. Az ültetési folyamatunkban a tartós, számtalanszor újra felhasználható eszközök mellett az egyszer használatos kender- vagy kókuszrost ültetőközeg a maradék növényi részekkel együtt komposztálható, így a természet értékes részévé válik! Törekszünk arra, hogy lehetőleg hazai, de legfeljebb európai beszerzéseink legyenek. Fontos szempont számunkra a tartósság, ezért is minőségi termékeket forgalmazunk, hogy számtalanszor újra lehessen használni azokat, például a csíráztatók, a mosogatható ültetőtálcák vagy a permetezőflakon.

 

Termékek csomagolása

Termékeinket a lehető legminimálisabb csomagolással láttuk el. Semmilyen felesleges dolog, csakis a legszükségesebbek! Kizárólag papírcsomagolást használunk a magokhoz és a szettekhez is, ráadásul nagyobb részben újrahasznosított papíralapanyag áll rendelkezésünkre.

 

Dobozolás

Sok esetben már használt, de tiszta kartondobozokban küldjük a rendelésetek. Térkitöltő anyagnak újrahasznosított papírt használunk. Ha műanyag térkitöltőt találsz a dobozodban az csakis azért lehet, mert mi is úgy kaptunk egy csomagot korábban és azt újra felhasználjuk!

 

Vállalkozásunknál (akárcsak otthon) a hulladékot szelektíven gyűjtjük, LED világítást használunk, a takarítást környezetbarát tisztítószerekkel végezzük. A rendeléseddel együtt érkező térkitöltőt, kartondobozt és a magok papírcsomagolását ha más módon nem tudod újrafelhasználni, akkor helyezd egy szelektív hulladékgyűjtőbe, hogy körforgásban maradhassanak!