Leírás
Mustármag mikrozöldségnek és csíráztatásra
- Íze: zsenge, karakteres ízű mikrozöld enyhe csípősséggel
- Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, foszfor, kén és cink, kiemelkedő antioxidáns tartalom. 30-35% protein tartalom és mustárolajat is tartalmaz
- Vitaminok: A, B1, B2, C, E és K
- Mikrozöldség növesztésekor:
- Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos evőkanál (~12 g)
- Sötétidő *: 3-4 nap
- Aratás (ültetéstől számítva): 5-7 nap után
- Csíráztatásnál:
- Áztatási idő: 8 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 3-4 nap
Mikrozöldség növesztése:
Egy púpos evőkanál magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk, ha a kenderrost lap száraznak tűnik.
Csíráztatás folyamata:
A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.A mustár csíra és mikrozöld tulajdonságai:
Vékony hosszú zöld szár és nagyobbacska zöld levelek jellemzik. Az egyik leggyorsabban elkészülő mikrozöld. Számos módon fogyaszthatjuk. Saláták, szendvicsek, hidegtálak, turmixok egyik alappillére lehet, de bármilyen főételt színesíthetünk és fűszerezhetünk vele.
Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy antibiotikus hatású és erősíti, tisztítja a szervezetet. Görcsoldó és emésztést javító hatása is ismert.
Csípőssége miatt üres gyomorra nem ajánljuk a fogyasztását.
* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.
Termékjellemzők
Kiszerelés | 100 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Allergén tartalom | mustár |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |
Vélemények
Youtube videók
Hasonló termékek
Lucernamag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Fodros kel mag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Vörösheremag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Búzamag 500 g - csíráztatásra és búzafű termesztésre
Rukkolamag 50 g - mikrozöldségnek
Vöröskáposztamag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Az egyik legnépszerűbb mag. Mikrozöldsége jellegzetes színű, tartalmilag pedig a legegészségesebbek közé tartozik.
Repcemag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Repcemag, amit otthoni csíráztatásra és mikrozöldség növesztésre használhatsz. Mikrozöld növényeinek kellemesen enyhe íze van, tökéletes kiegészítő salátákba vagy feltétnek.