Zöldborsó
A zöldborsó mikrozöldje mutatós és nagyra nő. Íze a zsenge borsószemeké. Használhatod fogások díszítésére, értékes összetevőinek köszönhetően pedig érdemes rendszeresen fogyasztanod.
Íz: Akár a zsenge borsó szemeké. Friss és édeskés íz, roppanós textúra jellemzi.
Tápanyagok: fehérje, rostok, kálium, magnézium, foszfor, kalcium, vas, C-vitamin, B-vitamin komplex és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 4 adag -> 4 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
2 púpos evőkanál
|
Aratás:
|
8-10. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen vagy serpenyőben sütve
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A zöldborsó mikrozöldről:
A zöldborsó könnyen növeszthető, de érdemes mindenek előtt min. 8 órára beáztatnod a magokat, így egyenletesebben és gyorsabban fognak kihajtani. A zöldborsó mikrozöldek viszonylag magasra nőnek, a magokat nyugodtan szórhatod sűrűn a rostlapra. Ha aratáskor a magtól legalább 4 cm-rel feljebb vágod le a szárat, a zöldborsó újra kihajthat még pár alkalommal.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram