Fodros kel
A fodros kel mikrozöldje koncentráltan tartalmaz jótékony hatású vegyületeket szervezeted számára. Íze kellemes, látványra pedig különleges halványlila szára miatt.
Íz: Enyhén káposztás, kissé csípős, saláta íz jellemzi.
Tápanyagok: szulforafán, A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, vas, réz, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 7 adag -> 7 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 púpos teáskanál
|
Aratás:
|
8-10. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben, turmixokban
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, antioxidánsok, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A fodros kel mikrozöldről:
Könnyen növeszthető, szára vékony és halvány lila árnyalatú, selyemfényű, levelei élénk zöldek. A glükozinolát vegyület benne is megtalálható, amiből szulforafán képződik. A szulforafán rákmegelőző hatásairől ismert, de számos más betegségnél megelőző szerepet játszhat. Éppen emiatt a vegyület miatt érezheted kissé csípősnek is a mikrozöldet.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram