Kukorica (sötétben neveld)
Édes, roppanós, kukoricaízű, de nem ragad a fogad közé. Csemegekukorica, aminek a pár napos hajtásai mikrozöldként nyári hangulatot adnak. Csemegézésre a legjobb!
A kukorica növesztése egyszerű, de tartsd be a javaslatainkat hozzá, amiket lejjebb részleteztünk!
Íz: Csemegekukorica ízű, rendkívül édes és lédús, állaga roppanós.
Tápanyagok: A-, C-, E-vitaminok, kalcium, magnézium, rost és számos további fitonutriens
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 6 adag -> 6 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
2 evőkanál
|
Aratás:
|
8-10. naptól
|
Felhasználás:
|
csemegeként, szendvicsekben, salátákban, köretként
|
Főbb előnyök:
|
különleges íz és megjelenés
|
A kukorica mikrozöldről:
A kukorica mikrozöldje ehető és rendkívül jó ízű csemege. Színe különlegesen szép, íze és állaga is tökéletes.
Növesztése egyszerű, de javasoljuk, hogy kövesd a módszerünket hozzá:
1. Áztasd be a magokat egy pohár vízben 12 órára
2. Vesd el a magokat, permetezd meg és egy másik tálcával súlyozd le 2-3 napig.
3. A kukorica akkor lesz finom és élvezhető állagú, ha teljes sötétben neveled.
(Használhatsz egy nagyobb kartondobozt vagy tálat, hogy lefedd a mikrozöldet, de szekrénybe is teheted.
Egy nagyon kis fénytől is könnyen megzöldülhet, ekkor már veszít a jó ízéből és rágóssá válik.)
Az elején gyakorolnod kell, mert a sötétbe száműzött mikrozöldeknek kevesebb víz kell, könnyebben penészednek a párás idő miatt. Ha teheted, egy szellősebb helyet keress nekik és éppen csak nedvesítsd meg a rostlapot és a magokat.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram