



Legeldle Fekete Retek Csíra Mag
A fekete retek csíra igazi erőteljes, fűszeres ízvilágú különlegesség azoknak, akik nem riadnak vissza egy kis csípősségtől. Karakteres, borsos íze miatt kiváló kiegészítője lehet szendvicseknek, salátáknak, krémleveseknek. Halványzöld levelei és fakó fehér szárai vannak. Pár nap alatt kifejlődik, csíráztatása egyszerű, napi kétszeri öblítéssel gond nélkül nevelhető. Azoknak ajánljuk, akik szeretik az intenzívebb, kifejezőbb ízeket, és nem bánják, ha egy csíra tényleg "megmondja a magáét".
Íze: Csípős, friss retek ízvilág, amely kellemesen fűszeres karaktert ad bármilyen ételnek.
Adagolás,2 evőkanál / 20 gramm
Beáztatás,egy éjszakára
Ekkortól eheted,5. nap
Öblítés,napi 2 alkalommal
Csípősség,csípős
,
Allergén információ:
Nyomokban glutént és mustárt tartalmazhat. (részletek itt)
A fekete retek már az ókorban is ismert volt markáns aromájáról - csíra formájában pedig még koncentráltabban érezhető ez az ízvilág. A növény glükozinolát-tartalma természetesen jelen van a csírában is, ezek olyan kéntartalmú vegyületek, amelyeket tudományos vizsgálatokban gyakran összefüggésbe hoznak a sejtvédelemben szerepet játszó folyamatokkal. A fekete retek csíra csípőssége nem mindenkinek való, de más, lágyabb csírákkal keverve jól kiegyensúlyozható.




