



Legeldle Zöld Lencse Csíra Mag
A zöld lencse csíra gyorsan növő, tápláló és ízletes kiegészítője lehet a mindennapi étkezéseknek. A csírák finom, ropogós állaga és lágy, kissé édeskés, diós íze miatt szinte bárki könnyen megszereti. Remekül illenek salátákba, levesekbe, szendvicsekre, de akár friss krémekbe és hummuszba keverve is kiválóak. Gyerekekkel együtt nevelve különösen élvezetes, hiszen szinte napról-napra látványosan változnak, növekednek.
Íze: Enyhén édeskés, diós jellegű, lágyan ropogós csíra, amely szinte bármilyen fogásnak finom és tápláló kiegészítője lehet.
Adagolás,2 evőkanál / 25 gramm
Beáztatás,egy éjszakára
Ekkortól eheted,4. nap
Öblítés,napi 2 alkalommal
Csípősség,nem csípős
Javasolt kiegészítő,csírakuckó
Allergén információ:
Nyomokban glutént és mustárt tartalmazhat. (részletek itt)
A lencse az egyik legrégebbi termesztett hüvelyes növény, amelynek csírái kiemelten gazdagok növényi fehérjében, rostokban és értékes ásványi anyagokban, például vasban és magnéziumban. Csírázás során a magok természetes módon könnyebben emészthetővé válnak, így a csíráztatott lencse kedvező és táplálóbb alternatíva a főtt változattal szemben.
Érdemes végig sötétben tartani, hogy megmaradjon az édeskés íze és roppanós állaga.




