Vajrépa
A vajrépa egy káposztaféle. Más néven tarlórépaként is ismerheted. Ősidők óta termesztették étkezési és takarmányozási célból. Retekhez hasonlító gumóját és zsenge leveleit is egyaránt lehet fogyasztani. Ezúttal mikrozöldként is kipróbálhatod!
Íz: Kissé káposztás, retekre is hasonlító íz csípősség nélkül.
Tápanyagok: szulforafán, C-vitamin, K-vitamin, B9-vitamin, vas, cink, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 14 adag -> 14 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 púpos teáskanál
|
Aratás:
|
6-7. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben, smoothiek, zöldturmixok alapanyagaként
|
Főbb előnyök:
|
antioxidánsok, immunerősítő, koncentrált vitaminok és ásványi anyagok
|
A vajrépa mikrozöldről:
Könnyen növeszthető, de a hőmérsékletre érzékeny, ezért hűvösebb helyen lassabban fejlődik. Íze semlegesnek mondható, így bármihez passzolhat. Szára vékony, de erős, levelei intenzív zöld színűek.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram