A nyár ízét hoztuk el ezzel a különleges fajta mikrozöld maggal. Növessz otthon valódi sárgadinnye ízű mikrozöldet, és élvezd a konyhádban az édes illatát.
Íz: Sárgadinnye és uborka alapíz, mézes utóhatással
Tápanyagok: A-, C-, E-, K-vitaminokkal, antioxidánsokkal, rosttal, nyomelemekkel és klorofillal
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 4 adag -> 4 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
1 evőkanál
Aratás:
8-10. naptól
Felhasználás:
csemegeként, szendvicsekben, salátákban
Főbb előnyök:
különleges íz
A sárgadinnye mikrozöldről:
A sárgadinnye mikrozöldje ehető és rendkívül jó ízű, de még illatos is. Vastag szár és nagy levelek jellemzik. Nagyon puha, jól rágható, semmilyen kellemetlen íze és érzete nincs. Növesztése egyszerű, de javasoljuk, hogy kövesd a módszerünket hozzá:
1. Vesd el a magokat, permetezd meg és takart le
2. Amikor az előbújt csírák elérik a kb. 2 cm-t, tegyél rájuk egy másik tálcát az aljával és súlyozd le.
3. 2-3 nap után leveheted a tálcát róluk és mehetnek a napfényre!
Ez azért volt fontos, mert ezzel a technikával az eleinte még gyenge gyökereket arra kényszerítettük, hogy szőjék bele magukat a rostlapba és egyúttal erősödjenek is meg. Ez a módszer a többi, nagyobb magú mikrozöld esetén is alkalmazható.