Daikon Retek
Klasszikus zöld színű retekfajta. A retek a legnépszerűbb csíra. Könnyen és gyorsan termeszthető, íze jellegzetes, bőséges termést hoz és nagyon egészséges.
Íz: Csípős és zsenge, akár a friss, tavaszi retek.
Tápanyagok: Omega-3, fehérje, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
2 evőkanál ~14 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 evőkanál ~7 g
|
Áztatás:
|
4 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
4-6. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, szendvicsekben, salátákban
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A daikon retek csíráról:
Az egyik legkönnyebben növeszthető mag. Csírája jellegzetes íze miatt népszerű saláta és szendvics alapanyag. Bőséges termést hoz, megjelenése csábító. Az utolsó 1-2 napban a csírákat a tállal vagy üvegedénnyel együtt tedd napfényes helyre, hogy kizöldülhessenek, így értékes klorofill és további vitaminok alakulnak ki bennük.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram