Napraforgó
A napraforgó mikrozöldje nagyra nő, levelei terebélyesek lesznek. Kellemes, diós íze van, széleskörűen felhasználhatod a konyhában, de önmagában is remek csemege.
Íz: Kellemes, lágy hatású. Napraforgómagra emlékeztető, diós íz jellemzi.
Tápanyagok: A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, lecitin, vas, kalcium, magnézium, réz, cink, foszfor, szelén, fehérje és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 5 adag -> 5 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
2 evőkanál
|
Aratás:
|
8-9. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
rost, fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A napraforgó mikrozöldről:
Vastag, hosszú, zöld színű szár és zöld terebélyes levelek jellemzik. A maghéjak gyakran rajtamaradnak a leveleken. Ilyenkor kézzel leszedegetheted róluk, mert egyébként nagyon kemény. A napraforgó mikrozöldjét önmagában is eheted, de szendvicsekhez vagy salátákhoz, főételek díszítésére is javasoljuk. A napraforgó mikrozöldje két levéllel rendelkezik. Pár nap után viszont középről elkezd kihajtani további kettő. Amikor ezek az újabb levelek megjelennek, akkor már el kell fogyasztanod a mikrozöldet, mert ahogy egyre inkább kifejlődnek, keserűvé kezd válni.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram