Mizuna
A mizuna egy enyhén csípős ázsiai mustárféle. Leveleit salátaként fogyasztják. Próbáld ki most mikrozöldségként, saját konyhádban növesztve!
Íz: Enyhén mustáros csípősség jellemzi, lágy, jóízű mikrozöldség.
Tápanyagok: antioxidánsok, A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, szelén, mangán, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 7 adag -> 7 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 púpos teáskanál
|
Aratás:
|
7-8. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
koncentrált vitamin és ásványi anyag tartalom
|
A mizuna mikrozöldről:
A mizuna mikrozöldjét gyorsan és könnyen növesztheted. Hosszabb, közepesen vastag szára és apróbb, vöröses árnyalatú levele van. Enyhe mustáros csípősség jellemzi. Különböző ételeket díszíthetsz segítségével, vagy bármilyen fogást keleties hangulatúvá varázsolhatsz vele. Bátran ajánljuk mindenkinek, akik szeretnének nemcsak a normál táplálkozásukba, de a mikrozöldjeik közé is egy kis diverzitást vinni.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram