A metélőfokhagyma csírája a snidlingre hasonlít, ízében fokhagyma, medvehagyma fedezhető fel. Bármilyen ételhez eheted az extra hagymaíz érdekében. Csípős, vitaminokban gazdag és ízletes csemege.
Íz: Friss és csípős, intenzív hagymaízű, medvehagymás, fokhagymás jegyekkel
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
2 evőkanál ~14 g
Adagolás (csíratál 1 szintje):
1 evőkanál ~7 g
Áztatás:
8 órát
Öblítés:
naponta 2x
Ekkortól eheted:
10-12. nap
Felhasználás:
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
Főbb előnyök:
változatos vitaminok és ásványi anyagok
A metélőfokhagyma csíráról:
A metélőfokhagyma csírája nagyon aromás és kellemesen csípős. A csírázása lassabb, 10-14 nap alatt éri el rendes méretét. Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag csemegét kapunk. Vékony szárú csíráján fekete maghéjak ékeskednek. Ezek kissé kemények, de ehetőek. Akit zavar, annak egyesével kell leszedegetnie ezeket.