Brokkoli
A brokkoli egy nagyon népszerű mikrozöld. Könnyen növeszthető, íze zöldséges. Szép zöld szára, apró levelei vannak és rendkívül jótékony hatású vegyületek találhatók benne.
Íz: Brokkoli és káposzta keveredése, fiatalon enyhén csípős.
Tápanyagok: szulforafán, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 10 adag -> 10 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 púpos teáskanál
|
Aratás:
|
5-7. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben, smoothiek, zöldturmixok alapanyagaként
|
Főbb előnyök:
|
antioxidánsok, immunerősítő, koncentrált vitaminok és ásványi anyagok
|
A brokkoli mikrozöldről:
Szára hosszú és vékony, levelei aprók és intenzív zöld színűek. A brokkoli mikrozöldjét a magas szulforafán tartalma miatt tartják az egyik legjobbnak az egészségre gyakorolt hatását tekintve.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram