Bíborhere
A bíborhere csírája tartalmas, rendkívül könnyen növeszthető fajta. Lágy és semleges íze miatt közkedvelt alkotója salátáknak, szendvicseknek.
Íz: Lágy, kissé diós íz jellemzi a végén zsenge borsós derengéssel.
Tápanyagok: Omega-3, fehérje, rostok, vas, magnézium, kalcium, mangán, A és C-vitaminok, B-vitamin komplex és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
1 evőkanál ~15 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 lapos evőkanál ~10 g
|
Áztatás:
|
4 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
5-6. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A bíborhere csíráról:
A bíborhere csírája rendkívül jó ízű, bármihez passzol. Könnyen csírázik és nagy mennyiség lesz belőle. Gyakran szokták más, főleg káposztás ízű fajtákkal keverni, mert segíti a tiszta és egészséges csírázást, az erős ízüket pedig enyhíti azzal, hogy kevésbé lesz tömény a végeredménye a keverékeknél. A bíborhere önmagában fehérjében és rostban is gazdag, emellett vitaminok és ásványi anyagok is bőven találhatók benne.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram