Leírás
Klasszikus zöld színű retekfajta. A retek a legnépszerűbb csíra. Könnyen és gyorsan termeszthető, íze jellegzetes, bőséges termést hoz és nagyon egészséges.
Íz: Csípős és zsenge, akár a friss, tavaszi retek.
Tápanyagok: Omega-3, fehérje, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Az egyik legkönnyebben növeszthető mag. Csírája jellegzetes íze miatt népszerű saláta és szendvics alapanyag. Bőséges termést hoz, megjelenése csábító. Az utolsó 1-2 napban a csírákat a tállal vagy üvegedénnyel együtt tedd napfényes helyre, hogy kizöldülhessenek, így értékes klorofill és további vitaminok alakulnak ki bennük.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.Daikon Retek
Adagolás (csíráztató üvegedény):
2 evőkanál ~14 g
Adagolás (csíratál 1 szintje):
1 evőkanál ~7 g
Áztatás:
4 órát
Öblítés:
naponta 2x
Ekkortól eheted:
4-6. nap
Felhasználás:
köretként nyersen, szendvicsekben, salátákban
Főbb előnyök:
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
A daikon retek csíráról:
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 150 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár |
Vélemények
Szépen fejlődött, könnyű volt nevelni.