Leírás
Retekmag mikrozöldségnek és csíráztatásra
- Íze: akár a fiatal, zsenge és lédús reteké, és még csípős is.
- Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, réz, cink, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom.
- Vitaminok: C, A, B1 és B6
- Mikrozöldség növesztésekor:
- Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos evőkanál (~12 g)
- Sötétidő *: 3-4 nap
- Aratás (ültetéstől számítva): 5-7 nap után
- Csíráztatásnál:
- Áztatási idő: 8 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 3-4 nap
Mikrozöldség növesztése:
Egy púpos evőkanál magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk, ha a kenderrost lap száraznak tűnik.
Csíráztatás folyamata:
Csíráztató üvegünkhöz vagy edényünkhöz mérten adagoljuk a magot és a csíráztató eszköz fajtájától függően járjunk el annak leírása szerint a csíráztatás során. A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.A retek csíra és mikrozöld tulajdonságai:
Lédús nagy levelek és hosszú vastag szár jellemzi. Az egyik leggyorsabban elkészülő mikrozöld. Számos módon fogyaszthatjuk, bármihez passzol amihez a retek zöldségünket el tudjuk képzelni.
Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz (15kcal/100g) viszont vitaminokban és ásványi anyagokban nagyon gazdag.
Segíti a légzést és az emésztést, fokozza a zsírégetést, valamint erősíti az immunrendszert. Számos belsőszervi megbetegedés kockázatát csökkenti, főleg a szív és érrendszeri betegségekét. Segít csökkenteni a koleszterinszintet.
Fehér színű mikrogyökereket növeszt, amit gyakran penésznek lehet hinni, de ne ijedjünk meg ezektől, hiszen a növény részei. Csípőssége miatt üres gyomorra nem ajánljuk a fogyasztását.
* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.
Termékjellemzők
Kiszerelés | 100 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |
Vélemények
Youtube videók
Hasonló termékek
Búzamag 500 g - csíráztatásra és búzafű termesztésre
Brokkolimag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Napraforgómag 200 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Zöld lencse 100 g - csíráztatásra
Zöldborsó 200 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Céklamag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Mustármag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Mungóbab 100 g - csíráztatásra
A mungóbab csírája kiemelkedően magas tápanyag és ásványianyag tartalmú. Fehérjetartalma is kiemelkedő, ízletes táplálékul szolgál. Könnyen csírázik és számtalan ételben felhasználható.