Leírás
Vöröskáposzta
A vöröskáposzta csírájának megnyerő külseje van, és emellett remek ízélményt is ad. Sokan kifejezetten a pozitív élettani hatásai miatt termesztik és fogyasztják.
Íz: Íze egy az egyben a káposztáé. Fiatalabb korában csípős.
Tápanyagok: szulforafán, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény): | 2 teáskanál ~10 g |
Adagolás (csíratál 1 szintje): | 1 teáskanál ~5 g |
Áztatás: | 4 órát |
Öblítés: | naponta 3x |
Ekkortól eheted: | 5-7. nap |
Felhasználás: | köretként nyersen, szendvicsekben, salátákban |
Főbb előnyök: | antioxidáns tartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok |
A vöröskáposzta csíráról:
A vöröskáposzta csírája káposztás ízű, kissé csípős. Könnyen szerethető, kiemelkedően egészséges fajta. Ezt a csírát növesztheted fényes helyen, hogy klorofillban dúskáljon. Glükozinolát tartalmú növény, amelyből a szervezet szulforafánt állít elő. A szulforafánt rák- és egyéb betegségmegelőző hatásairól ismerheted, de pont emiatt lesz kissé szúros szagú és csípős a csírája.
A vöröskáposzta csírája hajlamos könnyebben beposhadni, de erre egy nagyon jó megoldás, ha vöröshere vagy lucerna magokkal kevered be kisebb vagy akár fele-fele arányban.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár |