Brokkoli
A brokkolicsíra az egyik legkiválóbb tulajdonságokkal rendelkező fajta. Hatékony antioxidáns és dúskál a vitaminokban.
Íze kellemes, könnyen szerethető.
Íz: Káposztára emlékeztető, de inkább enyhe és kellemesen semleges ízű. Roppanós, lédús textúra jellemzi.
Tápanyagok: szulforafán, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
2 teáskanál ~10 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 teáskanál ~5 g
|
Áztatás:
|
4 órát
|
Öblítés:
|
naponta 3x
|
Ekkortól eheted:
|
5-7. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, szendvicsekben, salátákban
|
Főbb előnyök:
|
antioxidáns tartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A brokkoli csíráról:
A brokkoli csírája enyhén káposztás, brokkolis ízű. Könnyen szerethető, kiemelkedően egészséges fajta. Ezt a csírát növesztheted fényes helyen, hogy klorofillban dúskáljon.
A brokkoli glükozinolát tartalmú növény, amelyből a szervezet szulforafánt állít elő. A szulforafánt rák- és egyéb betegségmegelőző hatásairól ismerheted, de pont emiatt lesz kissé szúros szagú és csípős a csírája.
A brokkoli csírája hajlamos könnyebben beposhadni, de erre egy nagyon jó megoldás, ha vöröshere vagy lucerna magokkal kevered be kisebb vagy akár fele-fele arányban.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram