Leírás
Búza
A búzamagot csíraként is fogyaszthatjuk. Csírája rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag.
Íz: Csírája puha és édes, ha még időben fogyasztjuk, mindössze 1-2 nap csírázás után.
Főbb tápanyagok: rostok, fehérje, A-vitamin, B-vitamin komplex, E-vitamin, amino savak, kálium, kalcium, vas, cink, foszfor
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 1 evőkanál
- Adagolás üvegedénybe: 2 evőkanál
- Áztatás: 6-8 óra
- Öblítés: naponta 2-3x
- Elkészül: 1-2 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 500 g
A búzacsíra tulajdonságai:
A búza csírája 1-2 nap alatt fogyasztható lesz. Ne is várjunk vele tovább, csíraként ilyenkor a legélvezetesebb. Nem kell fényt kapjon a csírázás alatt. Ha szeretnénk a búzát búzafűnek termeszteni, akkor a mikrozöldség kategóriánkon belül található búza leírása segít hozzá! A két kategóriában lévő mag között nincsen különbség, így csíráztatásra és búzafű termesztésre egyaránt használható a többi magunkhoz hasonlóan.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 500 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | Magyarország |
Allergén | glutén |