Leírás
A görögszéna csírája nem csak finom, számtalan vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Saláták különleges indiai ízvilágú kiegészítője lehet.
Íze: fűszeres, az indiai curry fűszerkeverékre hajaz, ugyanakkor van egy édeskés, juharcukros aromája, és egy kicsi enyhén kesernyés íze (ez utóbbi idős korában erősebb.)
Ebben a jótékony hatású gyógy- és fűszernövényben számtalan tápanyag van:
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény): 1 evőkanál ~20 g
Adagolás (csíratál 1 szintje): 1 lapos evőkanál ~10 g
Áztatás: min. 4 órát (max egy éjszakát)
Öblítés: naponta 2x
Ekkortól eheted: 2-3. nap
Felhasználás: köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
Főbb előnyök: változatos vitamin és ásványi anyag forrás, vastartalma kiemelkedő
A görögszénát 150 g-os kiszerelésben áruljuk, ez kb. 8 adag csírának megfelelő mag.
A görögszéna csíráról:
Csírája nem csak finom, de a lehető legtermészetesebb úton tudjuk vele a szervezetünkbe juttatni a hasznos vegyületeket, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ráadásul nagyon gyorsan növeszthető. Érdemes is 2-3 naposan megenni a csíráját, még a levelek kinyílása előtt, vagy utána sötétben tartani, hogy ne tudjon a fény hatására megzöldülni, mert emiatt méginkább keserű lesz.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
Görögszéna
Termékjellemzők
Kiszerelés | 150 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár |
Vélemények
A mag minőséges, szépen csírázik.
3 naposan kezdtem el fogyasztani, sötétben csíráztattam.
3. napja pedig a hűtőben van, a videóból néztem meg, ami nagyon hasznos volt. Ugyanolyan zsenge mint a "szüret" napján.
Az íze kesernyés, nekem legjobban az öregebb nyers borsószemekre emlékeztet, csak hozzá ez a friss, roppanós textúra. Meg a schweppes bitter lemonra is hajaz. Imádom!
(Szerintem a sör-kedvelők is tudnak vele azonosulni :) )