Leírás
Szép és ízletes fűszernövény. Az erdélyi és a francia konyha közkedvelt ízesítője. Vetéstől számítva már a 6. héttől szedhetők levelei. Kellemes, édeskés ánizs ízű. Teaként fogyasztva gyógyhatású, vese, légzőszervi és emésztőrendszeri panaszok esetén.
Igény szerint akár 2-3 hetente vethető a folyamatos utánpótlásért.
Vetés:
A magokat 1 cm mélyre vessük 7-10 cm-es távolságra egymástól.
Csírázás:
10-14 nap alatt kicsírázik. Ezalatt az idő alatt ne hagyjuk kiszáradni a földjét.
Időszakok:
Kora tavasztól szeptemberig vethető.
Vetéstől számítva 60 nap alatt nő meg normál méretére.
Betakarítás:
A leveleket már 6-8 héttel vetés után vághatjuk. A levelei virágzáskor a legízletesebbek. Virága szintén ehető.
Hasznos:
Meleg, félárnyékos helyeket kedveli. Vízigényes, főleg a nagy hőségben figyeljünk oda a locsolásra. Télen balkonon és beltérben is nevelhető.
Javasolt ültetőedény:
Ültetőedény kategóriánkból a balkonládákat ajánljuk leginkább, mivel a turbolya viszonylag nagyra nő meg és bokrosodik. Ha kisebb méretben fogjuk enni, akkor az emeletes cserépben vagy az önöntözős okoscserépben is termeszthető.
Mikrofűszer termesztéshez MIKROFŰSZER kategóriánkat ajánljuk.
Javasolt föld és tápanyag:
Termőföld és táplálás kategóriánkból a BIO univerzális vagy BIO palánta- és fűszernövényföldünket ajánljuk. BIO gyógy- és fűszernövény tápoldatunk használata is javasolt a megfelelő fejlődés és az aromás ízek eléréséért.
A balkonon történő zöldségtermesztéssel elláthatjuk magunkat és családunkat a lehető legbiztosabb forrásból származó, friss, olcsó és egészséges élelmiszerrel. A termesztés egyáltalán nem bonyolult. Az alábbi linken található útmutatónk mindenben segíteni fog!
Termékjellemzők
Kiszerelés | 1 g |