Leírás
Évelő fűszernövény, mely lila virágai miatt dísznövényként kettős hasznot nyújt. Frissen vágva remek táplálék, darabolva és szárítva pedig eltehető.
Igény szerint akár 2-3 hetente vethető a folyamatos utánpótlásért.
Vetés:
A magokat 1 cm mélyre vessük sűrűn szórva. A 8. héten ritkítsuk 20-25 cm-es tőtávolságig.
Csírázás:
7-14 nap alatt kicsírázik. Ezalatt az idő alatt ne hagyjuk kiszáradni a földjét.
Időszakok:
Március végétől nyár közepéig vethetjük.
Vetéstől számítva 80 nap alatt nő meg normál méretére.
Betakarítás:
A leveleket vágjuk még virágzás előtt. Újból kihajtanak.
Hasznos:
Ha szeretnénk télen is fogyasztani, akkor nyáron ne vágjunk belőle, hanem szeptemberben vágjuk csak talajig, majd vegyük ki a földből a hagymákat és cserépbe ültetve enyhe nedvesen tartás mellett hideg helyen tároljuk mindaddig, amíg nem szeretnénk kihajtatni. Ekkor fényre helyezés és locsolás együttes hatására megindul a növekedés.
Javasolt ültetőedény:
Ültetőedény kategóriánkból a balkonládákat, magaságyást és az emeletes cserepet vagy az önöntözős okoscserepet ajánljuk.
Mikrofűszer termesztéshez MIKROFŰSZER kategóriánkat javasoljuk.
Javasolt föld és tápanyag:
Termőföld és táplálás kategóriánkból a BIO univerzális vagy BIO palánta- és fűszernövényföldünket ajánljuk. BIO gyógy- és fűszernövény tápoldatunk használata is javasolt a megfelelő fejlődés és az aromás ízek eléréséért.
A balkonon történő zöldségtermesztéssel elláthatjuk magunkat és családunkat a lehető legbiztosabb forrásból származó, friss, olcsó és egészséges élelmiszerrel. A termesztés egyáltalán nem bonyolult. Az alábbi linken található útmutatónk mindenben segíteni fog!
Termékjellemzők
Kiszerelés | 2 g |