Leírás
Mediterrán fűszernövény, melynek minden része hasznosítható ételeink ízesítésére és beltartalmi értékének gazdagítására. Citrusos ízű leveleiben sok a C és A-vitamin. Salátákhoz, szendvicsekhez és főételekhez frissen adjuk.
Vetés:
A magokat 1 cm mélyre vessük 5-10 cm távolságra egymástól.
Csírázás:
7-14 nap alatt kicsírázik. Ezalatt az idő alatt ne hagyjuk kiszáradni a földjét.
Időszakok:
Márciustól őszig vethetjük. Az ősz elején vetett növényeket télen is szedhetjük.
Vetéstől számítva 50 nap alatt nő meg normál méretére.
Betakarítás:
A 3. hét után a leveleket és kisebb szárait folyamatosan vághatjuk.
Hasznos:
Kisebb vízigénye miatt locsoljuk úgy, hogy két öntözés között hagyjuk megszáradni a talaj felszínét.
Javasolt ültetőedény:
Ültetőedény kategóriánkból a balkonládákat, magaságyást és az emeletes cserepet vagy az önöntözős okoscserepet ajánljuk.
Mikrofűszer termesztéshez MIKROFŰSZER kategóriánkat javasoljuk.
Javasolt föld és tápanyag:
Termőföld és táplálás kategóriánkból a BIO univerzális vagy BIO palánta- és fűszernövényföldünket ajánljuk. BIO gyógy- és fűszernövény tápoldatunk használata is javasolt a megfelelő fejlődés és az aromás ízek eléréséért.
A balkonon történő zöldségtermesztéssel elláthatjuk magunkat és családunkat a lehető legbiztosabb forrásból származó, friss, olcsó és egészséges élelmiszerrel. A termesztés egyáltalán nem bonyolult. Az alábbi linken található útmutatónk mindenben segíteni fog!
Termékjellemzők
Kiszerelés | 2 g |