Leírás
Karalábé
A karalábé csírája kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékony antioxidáns és dúskál a vitaminokban. Színe csábító, népszerű saláta és szendvics alapanyag.
Íz: Enyhe, a káposztára hasonlító íz.
Főbb tápanyagok: szulforafán, B1-, B6-, B9-vitaminok, C-vitamin, kálium, foszfor, kalcium, rostok és klorofill.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 1-2 teáskanál
- Adagolás üvegedénybe: 1-2 evőkanál
- Áztatás: 4-6 óra
- Öblítés: naponta 3-4x
- Elkészül: 5-7 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 50 g
A karalábécsíra tulajdonságai:
Könnyen növeszthető, csírája lila és zöld színű. A karalábé csíráját az utolsó 1-2 két napban tegyük napfényes helyre, így még színesebb és finomabb végeredményt kapunk. Jótékony szulforafán tartalma miatt szúrós kénes szagú lesz. Érdemes naponta 3-4 alkalommal is alaposan átöblíteni hideg csapvízzel, valamint ha elkészült, akkor is egy alapos mosásnak majd szárításnak vessük alá!
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |