Csicseriborsó
A csicseriborsó csírája az egyik legédesebb és leglágyabb, ezért közkedvelt a csírákat kedvelők között. Fehérjében és rostban gazdag csemege.
Íz: Krémes, lágy és enyhén édes ízű.
Tápanyagok: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, C-vitamin és B-vitamin komplex
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
3 evőkanál ~40 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
2 evőkanál ~26 g
|
Áztatás:
|
8 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
2-3. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A csicseriborsó csíráról:
A csicseriborsót alig két nap csírázás után már eheted is. Ne várd meg ameddig a levelei megjelennek és elkezd kizöldülni, mert ez az állagát és az ízét is elronthatja. Általában 2-5. nap között ideális fogyasztani. Csíráztasd sötétebb helyen, hogy az állaga és íze is megfelelő maradjon.
Csírája remek táplálékul szolgál. Magas tápanyagtartalom jellemzi, sok rost és fehérje található benne. Mindemellett vitaminokat és ásványi anyagokat is eszel.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram