Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csírákkal és zöldekkel az egészséges körmökért: Mariann története

Mariann egy gluténmentes ételekről diskuráló csoportban talált ránk. Mára lelkes rajongója lett a mikrozöld és csíra növesztésnek, pláne, amikor amikor észrevette, hogy a zöldek fogyasztásának egészségére is jelentős hatással vannak.

Nincs annál értékesebb kincs számunkra, mint amikor megosztjátok velünk az általatok növesztett zöldek fotóit a Mikrozöldség és csíráztatás Facebook csoportunkban.

Mivel a legjobb referencia az elégedett ügyfél, úgy döntöttünk, hogy minden hónapban bemutatunk egy „hard core” növesztőt a csoportból, aki a csíráztatás előtt állókat épp annyira inspirálhatja, mint azokat, akik már elkezdték a növesztést, de még tengernyi kérdésük van.

 

Mariann anno a Facebookon a Gluténmentes konyha lisztérzékenyek csoportban bukkant egy kommentre a csíráztatásról. Örömét tetézte, amikor a Legeldle oldalon körbenézve rájött, hogy nem csak magokat, hanem eszközöket és tanácsokat is talál a csíráztatáshoz nálunk.

– Akkoriban döntöttem úgy, hogy sokkal több nyers zöldséget fogok fogyasztani, és kerestem azt az alternatívát, ami kiválthatja a bolti drága salátákat. Bevallom, az elején fogalmam sem volt arról, hogy kell ezt csinálni, de a Legeldle oldalon és a Mikrozöldség és csíráztatás csoportot bújva egyre kompetensebbnek éreztem magam, és egyre bátrabban nyúltam macerásabb magokhoz is – osztotta meg velünk Mariann.

Aki azt is elárulta, hogy eleinte akár 15 féle magot is növesztett egyszerre. – Csírákat, mikrozöldeket, bébisalátákat neveltem egyszerre. Imádtam a friss, finom, változatos ízüket, állagukat, és az élményt, hogy az én ablakomban pár nap alatt nőnek és gyönyörűek. Persze, idővel rájöttem, hogy ennyi növesztett zölddel a fél utcát elláthatnám, így szép lassan azért lecsökkentettem az egyszerre növesztett magok számát, annyira, amit egyszerre el tudok fogyasztani. Időközben kialakult az is, hogy melyek a kedvenceim. Az összes retekfélét imádom a gyönyörű színük, csípős, finom ízük végett. Kedvelem a nagyobb magokat is, mint a hüvelyesek, mert azok nőnek meg a leggyorsabban, isteni finomak, és gyakorlatilag bármi mellé fogyaszthatóak.

Mariann aktivitását mi is ragyogó arccal figyeltük. Igazi proaktív tagja lett a csoportnak, aki nem csak kész zöldjeinek fotóit osztotta meg velünk, hanem azoknak is segíteni kezdett, akik kezdőként kérdésekkel bombázták a csoportot.

Ám ami még ennél is izgalmasabb, az az, hogy Mariann már a csírák és mikrozöldek jótékony hatásait is megtapasztalta magán.

– A hónapok óta tartó rendszeres fogyasztásnak köszönhetően a korábban folyton töredező körmeim rendben jöttek, a hajam is dúsabb lett és kevésbé hullik. Szóval nálam már győztek, és most, hogy ott az ősz, és ismét több időn van erre is, újra tele van a konyha mikrozöldes tálcákkal és maggal teli csíráztató üvegekkel.

Így talán nem meglepő, hogy a mai szendvicsem is csírákkal fogyasztom, ráadásul a saját készítésű kiflimmel. Imádom.