Leírás
Zöld lencse csíráztatásra
- Íze: lágy állaga ellenére kissé borsos, fanyar és keserű is egyszerre
- Ásványi anyagok: vas, kálium, kalcium, magnézium, foszfor
- Vitaminok: C, A, B1, B2, B3, B6 és E
- Tápanyagok: sok szénhidrátot tartalmaz, magas a fehérje és rosttartalma. Omega-3 és Omega-6 zsírsavak
- Csíráztatásnál:
- Áztatási idő: 12 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 3-4 nap
Csíráztatás folyamata:
A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.
A zöld lencsét javasoljuk úgy csíráztatni, hogy a lehető legkevesebb fény érje. Ehhez a csíráztatót lefedhetjük egy kartondobozzal vagy konyharuhával. Így érhető el leginkább a lédús, roppanós textúra.
A zöld lencse csíra tulajdonságai:
Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen önmagában, salátákba téve, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba téve vagy szimplán díszíthetünk vele bármilyen főételt, levest.
Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy segít szabályozni a koleszterin- és vércukorszintet. Támogatja az emésztést és az immunrendszert, javítja az állóképességet.
Termékjellemzők
Kiszerelés | 100 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |
Vélemények
Youtube videók
Hasonló termékek
Repcemag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Repcemag, amit otthoni csíráztatásra és mikrozöldség növesztésre használhatsz. Mikrozöld növényeinek kellemesen enyhe íze van, tökéletes kiegészítő salátákba vagy feltétnek.
Brokkolimag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Napraforgómag 200 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Zöldborsó 200 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Céklamag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Mustármag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Mungóbab 100 g - csíráztatásra
A mungóbab csírája kiemelkedően magas tápanyag és ásványianyag tartalmú. Fehérjetartalma is kiemelkedő, ízletes táplálékul szolgál. Könnyen csírázik és számtalan ételben felhasználható.
Retekmag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Az egyik legnépszerűbb mag. Könnyű növeszthetősége és markáns íze miatt kedvelik olyan sokan. Alig pár nap alatt elkészül és egy valódi vitaminbomba.