Leírás
Vöröslencse
A vöröslencse könnyen csíráztatható, kezdőknek javasoljuk. Csírája mutatós, íze kellemes. Kiváló növényi fehérjeforrás és salátaalap.
Íz: Édeskés, hüvelyesek közül a legfinomabbnak tartják. Lágy és krémes textúra jellemzi.
Főbb tápanyagok: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, cink, C-vitamin és B-vitamin komplex
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 2 evőkanál
- Adagolás üvegedénybe: 2 evőkanál
- Áztatás: 4-6 óra
- Öblítés: naponta 2-3x
- Elkészül: 2-3 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 200 g
Az vöröslencse csíra tulajdonságai:
A vöröslencse csírája a többi hüvelyeshez hasonlóan nagyon hamar, 2-3 nap után fogyasztható. Érdemes ilyenkor el is fogyasztani, mivel ilyenkor a leginkább friss és zamatos. Csírázásához nem igényel fényt.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 200 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |