Leírás
Vöröskáposztamag mikrozöldségnek és csíráztatásra
- Íze: ..a káposztáé, fiatalon enyhén csípős tud lenni.
- Ásványi anyagok: kálium, vas,
- Vitaminok: C, E, K és béta-karotin
- Mikrozöldség növesztésekor:
- Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos teáskanál (~7 g)
- Sötétidő *: 3-4 nap
- Aratás (ültetéstől számítva): 6-7 nap után
- Csíráztatásnál:
- Áztatási idő: 4 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 3-5 nap
Mikrozöldség növesztése:
Egy púpos teáskanálnyi vagy egy igen lapos evőkanálnyi magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk akkor ha a kenderrost lap száraznak tűnik.
Csíráztatás folyamata:
A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.A vöröskáposzta csíra és mikrozöld tulajdonságai:
Vékony tarka, lila és bíbor színű szár, közepes méretű zöld levelek jellemzik. Dekoratív mikrozöldség. Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele.
Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy erős antioxidáns és ezáltal védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Lassítja a bőr öregedési folyamatait. Segíti a pajzsmirigy működését, támogatja az immunrendszert. Javítja a memóriát.
Fehér színű mikrogyökereket növeszt amiket gyakran penésznek gondolunk. Ne ijedjünk meg ettől, hiszen a növény részei, természetes, hogy ott vannak.
* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |
Vélemények
Youtube videók
Hasonló termékek
Mustármag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Mungóbab 100 g - csíráztatásra
A mungóbab csírája kiemelkedően magas tápanyag és ásványianyag tartalmú. Fehérjetartalma is kiemelkedő, ízletes táplálékul szolgál. Könnyen csírázik és számtalan ételben felhasználható.
Retekmag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Az egyik legnépszerűbb mag. Könnyű növeszthetősége és markáns íze miatt kedvelik olyan sokan. Alig pár nap alatt elkészül és egy valódi vitaminbomba.
Lila karalábémag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Lucernamag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Vörösheremag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Fodros kel mag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Repcemag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Repcemag, amit otthoni csíráztatásra és mikrozöldség növesztésre használhatsz. Mikrozöld növényeinek kellemesen enyhe íze van, tökéletes kiegészítő salátákba vagy feltétnek.