Leírás
Vöröshagyma
A vöröshagyma csírája a snidlingre vagy metélőhagymára hasonlít leginkább. Bármilyen ételhez adhatjuk az extra hagymaíz érdekében.
Íz: Friss és csípős, intenzív hagymaízű.
Főbb tápanyagok: A-vitamin, C-vitamin, kálium, foszfor, kalcium, magnézium, vas, cink, fehérje, rostok, klorofill.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 1 púpos evőkanál
- Adagolás üvegedénybe: 1 púpos evőkanál
- Áztatás: min. 6-8 óra
- Öblítés: naponta 3-4x
- Elkészül: 9-12 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 30 g
A hagymacsíra tulajdonságai:
A hagymamagok könnyen csíráztathatóak annak ellenére, hogy a leghosszabb ideig tartanak mire elkészülnek. Magja kemény, ezért legalább 6-8 órán át áztassuk csíráztatás előtt. A magokat és csírákat naponta 3-4 alkalommal alaposan le kell öblíteni. A magok teljesen nem puhulnak meg, de ehetőek lesznek. Nem igényel fényt az utolsó 1-2 napig, amikor már napos helyre tehetjük, hogy kizöldüljön. Érdemes kipróbálni az ízét és állagát a 8. nap előtt is és a 14. nap után is, ezután mindenki el tudja majd dönteni, hogy egy lágyabb vagy éppen egy teltebb, roppanósabb állapotában ízlik e jobban.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 30 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |