Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Útmutató csíráztatáshoz

A csíra állapot a mikrozöldséghez képest egy valamivel (legfeljebb pár nappal) fiatalabb állapota a növénynek. Jellemzően ültetőközeg nélkül, állandóan nedvesen tartva növesztjük és gyökerestől, általában maggal együtt fogyasztjuk.

 

Csíráztatásnál alapvetően néhány egyszerűbb lépést kell követned, de magfajtánként és csíráztató eszközönként is kissé eltérő lehet a gyakorlat.

  1. Szűrő segítségével öblítsd le a magokat.
     
  2. Áztasd tiszta vízben a maghoz ajánlott áztatási ideig.
     
  3. Ismét öblítsd le a magokat.
     
  4. Helyezd a csíráztató tálba vagy üvegbe.
     
  5. Az ajánlás szerint öblítsd le tiszta vízzel naponta legalább kétszer vagy akár többször.

 

Ezekre lesz szükséged:

  • Csíráztató üvegedény vagy emeletes csíráztató tál - mindkét fajta eszközzel sikeresen csíráztathatsz
  • Csíráztatásra alkalmas magok - ehhez csíráztatás kategóriánkban lévő magjaink közül válogathatsz

 

 

 

A csíráztatásról bővebben a Csíra ABC c. könyvünkben olvashatsz, illetve blogbejegyzéseink között hasznos tippeket és leírásokat találsz saját és mások tapasztalataival.

 

 

 

 

 

Ha vizuális típus vagy akkor bátran ajánljuk videós összefoglaló oldalunkat.

 

 

 

 

Gyakran ismételt kérdések, lehetséges hibák:

Hamarosan!