Leírás
Tarlórépa
A tarlórépa egy káposztaféle. Ősidők óta termesztették étkezési és takarmányozási célból. Retekhez hasonlító gumóját és zsenge leveleit is egyaránt lehet fogyasztani. A közelmúltban egy időre eltűnt az étkezésből, ám a modernkor konyhája az egészséges táplálkozás fellendülése miatt újból alapanyagként tekint rá. Ezúttal mikrozöldségként is kipróbálhatod!
Íz: A kifejlett tarlórépa ízét hordozza, retekre hasonlító íz csípősség nélkül.
Főbb tápanyagok: szulforafán, C-vitamin, K-vitamin, B9-vitamin, vas, cink, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás: 1 púpos teáskanál / ~5 g (lásd a termékképek között)
- Sötétidő: 3-4 nap
- Aratás (ültetéstől számolva): 5-7 nap után
- Kiszerelés: 1 tasak 50 g, azaz ~10 ültetésre elegendő magot tartalmaz
A tarlórépa mikrozöldség tulajdonságai:
Könnyen növeszthető, de a hőmérsékletre érzékeny, ezért hűvösebb helyen lassabban fejlődik. Íze semlegesnek mondható, így bármihez passzolhat. Szára vékony, de erős, levelei intenzív zöld színűek.
A mikrozöldség termesztéséről itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |