Leírás
Tarlórépa
A tarlórépa egy káposztaféle. Ősidők óta termesztették étkezési és takarmányozási célból. Retekhez hasonlító gumóját és zsenge leveleit is egyaránt lehet fogyasztani. A közelmúltban egy időre eltűnt az étkezésből, ám a modernkor konyhája az egészséges táplálkozás fellendülése miatt újból alapanyagként tekint rá. Ezúttal csíraként is kipróbálhatod!
Íz: A kifejlett tarlórépa ízét hordozza, retekre hasonlító íz csípősség nélkül.
Főbb tápanyagok: szulforafán, C-vitamin, K-vitamin, B9-vitamin, vas, cink, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 1-2 teáskanál
- Adagolás üvegedénybe: 1-2 evőkanál
- Áztatás: 4-6 óra
- Öblítés: naponta 3-4x
- Elkészül: 5-7 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 50 g
A tarlórépa csíra tulajdonságai:
Könnyen növeszthető, de a hőmérsékletre érzékeny, ezért hűvösebb helyen lassabban fejlődik. Íze semlegesnek mondható, így bármihez passzolhat. Szára vékony, de erős, levelei intenzív zöld színűek. A csírázás utolsó két napjára érdemes világos helyre tenni a csírákat, hogy zöldüljenek.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |