Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
20.000 Ft értékű vásárlás felett a kiszállítás ingyenes! 20.000 Ft értékű vásárlás felett a kiszállítás ingyenes!
25.000 Ft értékű vásárlás felett értékes ajándékot is választhatsz a kosaradba! 25.000 Ft értékű vásárlás felett értékes ajándékot is választhatsz a kosaradba!
23.880 Ft (18.803 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Termék címkék:
csíráztatás

Szoba Oázis kerámia csíráztató - terracotta

23.880 Ft (18.803 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 23.880,00 Ft/db
Természetes anyagokból, kézzel készített profi csíráztató kaspó. Formáját tekintve forradalmi megoldás született. A szobában szoborként díszeleg, közben pedig hasznos funkciót lát el: csíráztathatunk rajta.

Leírás

 

Szoba Oázis

A szoba oázis nem más, mint egy nagyon jól használható csíráztató eszköz, ám sok dologban eltér a hagyományos csíráztatóktól. A következőkben bemutatjuk ennek a formabontó, élő kerámiaszobornak a használatát és az előnyeit.


A Szoba Oázis 100%-ban természetes anyagból, pontosabban kerámiából készült csíráztató eszköz. A terméket egy profi, magyarországi keramikus csapat alkotta meg.

Több mint két év tervezői és fejlesztői munka után jutottak el a gyártásig, ami egy kis kézműves műhelyben zajlik. A hosszú tervezési időnek köszönhető, hogy egy végletekig átgondolt forma- és funkcióegyüttest kapunk.
A fejlesztés során több egyedi és új technikai megoldást is kellett alkalmazniuk. A tervezést a legkorszerűbb módszerekkel és XXI. századi szemléletekkel végezték.


A Szoba Oázis tervezésekor a legfőbb szempontok a kifogástalan működésen túl a modern forma kialakítása és a fenntarthatóság voltak.


 

Felépítése

 

1. A kupak

2. A víztartály, egyben a csíráztató felület

3. Alátét gyűrű

4. Vízgyűjtő edény


 

Használat

A magok rögzítése

Ez az első lépés. Nézz utána milyen magot csíráztatsz, vagy tégy vele próbát! Ha nem ismered, egy kis mennyiségen teszteld, víz hatására képződik-e saját zselé anyaga? Ha igen, (pl. zsázsa, rukkola, mustár, bazsalikom) akkor a magokat kis vízben keverd el, és amikor már tapinthatóan zselés a felületük egy ecset segítségével vagy akár kézzel kend fel őket a még száraz Szoba Oázis felületére. A kerámia nedvszívó, így segít magához tapasztani a magokat!  Ha a magoknak nincs saját zselé anyaguk, akkor használj pektint! Kis mennyiséget oldj fel vízben, keverd el híg, csomó mentes kocsonyás állagúra. Keverd össze a magokkal éppen annyira, hogy egy vékony réteg kerüljön a magok felületére. A pektin segítségével még a nagyobb magok is, mint a retek, a mustár de akár a búza és a napraforgó is fent fognak maradni a felületen! A felvitt magokat egyenletesen oszlasd el a felületen úgy, hogy beleüljenek az Oázis cellás felületébe!


Töltsd fel vízzel

Miután felvitted a kívánt mennyiségű magot, állítsd össze a Szoba Oázist. Vedd le a kupakot és a víztartályt töltsd fel vízzel (egy centiméterrel a perem alá). A kerámia falazat ekkor azonnal elkezdni beszívni a vizet, látni fogod, ahogyan csökken a vízszint, és kívül egyre nedvesebbé válik a felület. Mivel a vízátfolyás kezdetben, amíg a magok keveset vesznek fel gyorsabb, időnként, ellenőrizd és töltsd újra az oázist, hogy a külső felület mindenhol vizes maradjon. A víznyomás miatt alul mindig vizesebb lesz a felület, ezért a csírák ott fognak a leggyorsabban is nőni. 


 

Csírázás

Megfelelő víz utánpótlással a Szoba Oázis folyamatos vizes közeget biztosít a magoknak. A kerámia falazat által tárolt vízmennyiség nem engedi kiszáradni őket, míg a felesleges víz az alsó vízgyűjtőbe folyik le, ahonnan könnyedén vissza is tölthető. Ezáltal a magok elkerülik az alul – vagy túlöntözést, így mindig ideális közegben maradva. A magok fajtájától és a hőmérséklettől függően a csírázás így 12-72 óra múlva elindul. A magok ekkor jól láthatóan kipattannak, és megjelennek a gyökérkezdemények, amik apró szálaikkal az Oázis falán könnyen megkapaszkodnak, és növésnek indulnak! 


 

Szüretelés

Miután a magok kicsíráztak és már a levelek is megjelentek, csak rajtad múlik, meddig neveled őket és mikor fogyasztod el! A Szoba Oázis nagy előnye, hogy mivel nincs földközeg, így a csíranövények közvetlenül leszüretelve, a gyökerekkel együtt fogyaszthatóak! Minél tovább hagyod nőni a csíranövényeket annál jobban körülszövik az Oázis felületét, míg végül akár egyben, mint egy nagy élő szövet is lebonthatóak. A folyamat befejezése után érdemes a Szoba Oázis külső felületét tiszta vízzel és kefével letisztítani, megszárítani és már kezdődhet is újra a csíráztatás!


 


 

Alapszabályok

1. A Szoba Oázist csak vízkőmentes vízzel használd!

A vezetékes vizek bár tiszták, mégis vízforrástól függően kisebb-nagyobb mértékben tartalmaznak oldott ásványi anyagokat, amik idővel lerakódhatnak az Oázis belső falán, így lassítva a vízáteresztést! Mivel az Oázis kerámia anyaga porózus, hogy átengedje a vizet, így fontos, hogy a vízkő ne tudjon beleszívódni a pórusokba.
Ezt elkerülendő használj inkább tisztított, lágy vizet, desztillált vizet vagy tiszta esővizet.

2. 24 óránként ellenőrizd a víztartályt és a vízgyűjtőt!

Kezdetben, amikor a még frissen telepített vagy felvitt növények és magok kevesebb vizet vesznek fel, minden nap egyszer ellenőrizd a víztartályt, hogy szükség van e víz utánpótlása, és ellenőrizd a vízgyűjtőt is, hogy megtelt-e. A vízgyűjtőből a lefolyt vizet nyugodtan töltsd vissza a víztartályba! 

3. Szobanövény vagy csíráztatás

Amennyiben a Szoba Oázisodon szobanövényt neveltél, és ehhez használtál a növekedést segítő tápoldatot is, a későbbiekben nem javasoljuk ugyanezt az Oázist étkezési célú csíráztatásra is használni. 

4. Használj pektint! 

Néhány csíráztatásra alkalmas magnak – mint a zsázsa, mustár, bazsalikom vagy a rukkola víz hatására saját "zselé" anyaga keletkezik, amivel könnyű felhordani, felragasztani a Szoba Oázis felületére.
A magok nagy részének azonban nincs ilyen természetes hordozóanyaga. Ezeknek a magoknak a csíráztatásához használj pektint! Kis mennyiséget vízzel oldj fel, hogy egy híg, homogén kocsonyás állagot kapj és forgasd meg benne a magokat. A magok felületérre tapadt pektin tökéletesen pótolja a természetes zselé anyagot, így könnyen felhordhatóak lesznek a magok.
Mivel a pektin növényi eredetű, a vegán étrendet követők is nyugodtan használhatják!


Származási hely: Magyarország
Magasság: 35 cm
Átmérő: 23 cm
Csomagolás: papír
Anyaga: mázas és mázatlan kerámia
Súly: 1,5 kg
A termék étkezési célra alkalmas, károsanyag kioldódástól mentes.

 

 

Termékjellemzők

Származási hely Magyarország
Magasság 35 cm
Átmérő 23 cm
Csomagolás papír
Anyaga mázas és mázatlan kerámia
Súly 1,5 kg
A termék étkezési célra alkalmas, károsanyag kioldódástól mentes

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Youtube videók

Szükséged lehet hozzá:

Brokkolimag 50 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A brokkolicsíra az egyik legkiválóbb tulajdonságokkal rendelkező a csírák közül. Hatékony antioxidáns és dúskál a vitaminokban.
990 Ft

China Rose retekmag 100 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A retekcsíra a legnépszerűbb mind közül. Könnyen és gyorsan növeszthető, íze jellegzetes, bőséges termést hoz és nagyon egészséges.
1.090 Ft

Búzamag 500 g - csíráztatásra

A búzamagot csíraként is fogyaszthatjuk. Csírája rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag.
1.190 Ft

Repcemag 100 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A repcével az utazásaink során találkozhatunk. A nyár és a jó idő közeledtét jelzi amikor kisárgulnak a szántóföldek és a facebook hírfolyamunk is. A repcét ugyanakkor a konyhánkban is termeszthetjük, csírája jóízű és egészséges!
990 Ft

Vörösheremag 50 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A vöröshere egy tartalmas csíra. Lágy és semleges íze miatt közkedvelt alkotója salátáknak, szendvicseknek.
990 Ft

Vöröskáposztamag 50 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A vöröskáposzta csírájának megnyerő külseje van és emellett remek ízélményt is ad. Sokan kifejezetten a pozitív élettani hatásai miatt termesztik és fogyasztják.
990 Ft

Fodros kel mag 50 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A fodros kel csírája élénk színű, markáns ízű és telis-tele van jótékony hatású vegyületekkel!
1.090 Ft

Retekmag 100 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A retek a legnépszerűbb csíra. Könnyen és gyorsan csíráztatható, íze jellegzetes, bőséges termést hoz és nagyon egészséges.
990 Ft

Lila karalábémag 50 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A karalábé csírája kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékony antioxidáns és dúskál a vitaminokban. Színe csábító, népszerű saláta és szendvics alapanyag.
1.090 Ft

Lucernamag 50 g - csíráztatásra és mikrozöldségnek

A lucernacsíra alapnak számít. Könnyen növeszthető, lédús, roppanós textúra jellemzi egy kellemesen enyhe csíraízzel párosulva. Számos jótékony vegyület található benne. Ideális szendvics és saláta összetevő.
990 Ft

Hasonló termékek

Szoba Oázis kerámia csíráztató - antracit

Természetes anyagokból, kézzel készített profi csíráztató kaspó. Formáját tekintve forradalmi megoldás született. A szobában szoborként díszeleg, közben pedig hasznos funkciót lát el: csíráztathatunk rajta.
23.880 Ft

Szoba Oázis kerámia csíráztató - cream

Természetes anyagokból, kézzel készített profi csíráztató kaspó. Formáját tekintve forradalmi megoldás született. A szobában szoborként díszeleg, közben pedig hasznos funkciót lát el: csíráztathatunk rajta.
23.880 Ft

Mungo csíráztató tál - szürke

Dekoratív csíráztató tál minőségi alapanyagokból. Egyszerre három adagot, akár három különböző fajta magot is csíráztathatsz benne.
2
5.490 Ft

Mungo csíráztató tál - antracit

Dekoratív csíráztató tál minőségi alapanyagokból. Egyszerre három adagot, akár három különböző fajta magot is csíráztathatsz benne.
2
5.490 Ft

Mungo csíráztató tál - fehér

Dekoratív csíráztató tál minőségi alapanyagokból. Egyszerre három adagot, akár három különböző fajta magot is csíráztathatsz benne.
5.490 Ft

Mungo csíráztató tál - avokádó

Dekoratív csíráztató tál minőségi alapanyagokból. Egyszerre három adagot, akár három különböző fajta magot is csíráztathatsz benne.
5.490 Ft

Csíra ABC - Bükkerdő Gergely / minden, amit a csíráztatásról tudnod kell

Hasznos könyv mindazok számára, akik szeretnék elsajátítani a csíráztatást.
2.900 Ft

Csíráztató tál - narancssárga

Négyrészes csíráztató tál. Egyszerre akár három fajta magot is csíráztathatunk benne. A három lyukacsos felső szint segítségével könnyedén öblíthetjük le a magokat, az alsó szint pedig felfogja a lecsöpögő vizet.
2.990 Ft