Leírás
Rukkolamag mikrozöldségnek és csíráztatásra
- Íze: Izgalmas, kellemesen fűszeres. Édeskés és emellett kissé csípős is, diós utóíz jellemzi.
- Ásványi anyagok: kálium, kalcium, foszfor
- Vitaminok: A, B1, B2, B3, C és D
- Mikrozöldség növesztésekor:
- Mennyiség 1 adaghoz: 1 púpos teáskanál (~7 g)
- Sötétidő *: 3-4 nap
- Aratás (ültetéstől számítva): 6-7 nap után
- Csíráztatásnál:
Ez a fajta mag nagyon sok kollagént tartalmaz, így áztatás hatására nyálkásodik és ezért a megszokottól máshogyan érdemes csíráztatni. A leírás mellett található videó fülön egy hasznos segítséget lehet megtekinteni ezzel kapcsolatban.
- Áztatási idő: 12 óra
- Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal
- Elkészülési idő: 3-4 nap
Mikrozöldség növesztése:
Egy púpos teáskanálnyi vagy egy igen lapos evőkanálnyi magot egyenletesen elszórunk az ültetőtálcánkba helyezett és már nedves kenderrost lapkára. Alaposan megpermetezzük tiszta vízzel a magokat, majd lefedjük a tálcát, hogy sötétben legyenek. Minden reggel és este nedvesítsük a magokat a permetezőflakon segítségével. 3-4 nap után megjelennek a csírák végein a levélkezdemények. Ezt követően vegyük le a fedést és tegyük a tálcát világos helyre. Már csak 2-3 nap és eléri azt a méretét, ahol már érdemes fogyasztani. Ezalatt az idő alatt permetezés helyett tiszta vízzel locsoljuk akkor ha a kenderrost lap száraznak tűnik.
Csíráztatás folyamata:
A maghoz speciális csíráztatási módszerre lesz szükségünk, mert a magas kollagéntartalma miatt áztatás hatására nyálkásodik és ezért könnyen megromlik. A magot 50-50%-ban keverjük össze még szárazon egy hasonló méretű és hasonló csírázási idejű maggal és ezután kezdjük a csíráztatást a megszokott módon. A magokat csíráztatás előtt be kell áztatni az ajánlott időre és a csíráztatás folyamata közben naponta legalább kétszer alaposan le kell öblíteni.A rukkola csíra és mikrozöld tulajdonságai:
Vékony szár, közepes méretű élénkzöld levelek jellemzik. Izgalmas ízvilágának köszönhetően van, akinek nem fog ízleni, de sokaknak ez lesz a kedvence! Számos módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele. Mediterrán ételekhez tökéletes választás.
Pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy serkenti az emésztést. Magas a folsavtartalma is. A folsavak szükségesek a vörösvérsejtek és az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Fehér színű mikrogyökereket növeszt amiket gyakran penésznek gondolunk. Ne ijedjünk meg ettől, hiszen a növény részei, ezért természetes, hogy ott vannak.
* Sötétidőnek nevezzük a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időt. Ekkor ugyanis a tálcát lefedve, fénytől védve kell tárolni, hogy a csírázás megfelelő legyen. Fontos, hogy közben reggel-este permetezzük a magokat.
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |
Vélemények
Youtube videók
Hasonló termékek
Lila karalábémag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Retekmag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Az egyik legnépszerűbb mag. Könnyű növeszthetősége és markáns íze miatt kedvelik olyan sokan. Alig pár nap alatt elkészül és egy valódi vitaminbomba.
Lucernamag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Fodros kel mag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Vörösheremag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Búzamag 500 g - csíráztatásra és búzafű termesztésre
Vöröskáposztamag 50 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Az egyik legnépszerűbb mag. Mikrozöldsége jellegzetes színű, tartalmilag pedig a legegészségesebbek közé tartozik.
Repcemag 100 g - mikrozöldségnek és csíráztatásra
Repcemag, amit otthoni csíráztatásra és mikrozöldség növesztésre használhatsz. Mikrozöld növényeinek kellemesen enyhe íze van, tökéletes kiegészítő salátákba vagy feltétnek.