Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Receptek mikrozöldséggel - vegán tofumájkrémmel töltött sült tortilla

 

Hozzávalók:

Tofumájkrém:
- 2 csomag füstölt tofu
- 6 ek sörélesztő pehely
- 3 ek szójaszósz
- 6 ek szőlőmagolaj
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- bors, őrölt kömény, só

Töltelék:
- az elkészült tofumájkrém
- 1 apró kockákra vágott vöröhagyma
- fél csomag violife növényi sajt
- 1,5 db növényi tejföl
- só
- 1 csomag tortilla (lidl-ben kapható) 6 db-os nagyobb méret
- tetejére 2 ek szőlőmagolaj

Elkészítés:

Tofumájkrém: Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és botmixerrel krémesítjük. Ha túl száraz és nem viszi el, akkor egy kevés vizet adjunk hozzá.

Töltelék: Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tofumájkrémhez és összekeverjük, majd a tortillákba töltjük és félbe vagy negyedbe hajtjuk (mérettől függően). A tetejét megkenjük szőlőmagolajjal.

Egy másik nagyon finom változat, ha tortilla lapok helyett spenótos palacsintába töltjük ezt a tölteléket és ugyanígy sütőben megsütjük.

Jó étvágyat!