Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Receptek mikrozöldséggel - vegán tofumájkrémmel töltött sült tortilla

 

Hozzávalók:

Tofumájkrém:

  • 2 csomag füstölt tofu
  • 6 ek sörélesztő pehely
  • 3 ek szójaszósz
  • 6 ek szőlőmagolaj
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • bors, őrölt kömény, só

Töltelék:

  • az elkészült tofumájkrém
  • 1 apró kockákra vágott vöröhagyma
  • fél csomag violife növényi sajt
  • 1,5 db növényi tejföl
  • 1 csomag tortilla (lidl-ben kapható) 6 db-os nagyobb méret
  • tetejére 2 ek szőlőmagolaj

Elkészítés:

Tofumájkrém:

Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és botmixerrel krémesítjük. Ha túl száraz és nem viszi el, akkor egy kevés vizet adjunk hozzá.

Töltelék:

Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tofumájkrémhez és összekeverjük, majd a tortillákba töltjük és félbe vagy negyedbe hajtjuk (mérettől függően). A tetejét megkenjük szőlőmagolajjal. Egy másik nagyon finom változat, ha tortilla lapok helyett spenótos palacsintába töltjük ezt a tölteléket és ugyanígy sütőben megsütjük.

Jó étvágyat!