Receptek mikrozöldséggel - vegán paradicsomos spagetti
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- 1 natúr vagy füstölt tofu
- 2 répa
- 6 db szárított paradicsom olajban
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 6 ek szőlőmagolaj
- 2 ek szójaszósz
- oregánó, bazsalikom, borsikafű, rozmaring, zöldbors ízlés szerint
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- víz
- egy csomag durum spagetti tészta
Elkészítés:
A szőlőmagolajon megpirítjuk a félkarikákra vágott póréhagymát, majd mikor már egy kicsit megpirult hozzáadjuk a morzsolt tofut és azzal együtt tovább sütjük, ezután jöhet bele az apró kockákra vágott répa. Amikor már jól lepirult az egész teszünk bele 1 nagy ek sűrített paradicsomot és azt is lepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a maradék sűrített paradicsomot, a fűszereket és a szójaszószt. Amikor megpuhult a répa hozzáadunk annyi vizet, amennyit kb felvesz a tészta. Elkeverjük, aztán hozzátesszük a tésztát is. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Néha keverjük meg, hogy a tészta ne ragadjon össze. Jó étvágyat!