Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Receptek mikrozöldséggel - vegán paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 natúr vagy füstölt tofu
  • 2 répa
  • 6 db szárított paradicsom olajban
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 6 ek szőlőmagolaj
  • 2 ek szójaszósz
  • oregánó, bazsalikom, borsikafű, rozmaring, zöldbors ízlés szerint
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • víz
  • egy csomag durum spagetti tészta

Elkészítés:

A szőlőmagolajon megpirítjuk a félkarikákra vágott póréhagymát, majd mikor már egy kicsit megpirult hozzáadjuk a morzsolt tofut és azzal együtt tovább sütjük, ezután jöhet bele az apró kockákra vágott répa. Amikor már jól lepirult az egész teszünk bele 1 nagy ek sűrített paradicsomot és azt is lepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a maradék sűrített paradicsomot, a fűszereket és a szójaszószt. Amikor megpuhult a répa hozzáadunk annyi vizet, amennyit kb felvesz a tészta. Elkeverjük, aztán hozzátesszük a tésztát is. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Néha keverjük meg, hogy a tészta ne ragadjon össze. Jó étvágyat!