Leírás
Könnyen szaporítható, vadon is megtalálható zöldség kiemelkedő beltartalommal. Fiatal, húsos zöld levelét salátának vagy levesekbe és főzelékekbe is tehetjük. Csak rövid ideig főzzük.
A folyamatos utánpótlásért vessük 3-4 hetente.
Vetés:
A magokat szórjuk el és vékonyan fedjük le földdel. Vessük attól függően sűrűn vagy ritkábban, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. Az ideális tőtávolság 20 cm a kifejlett növénynél.
Csírázás:
Csírázás alatt ne hagyjuk kiszáradni a földjét.
Időszakok:
Kora tavasztól-őszig, az első fagyok előtti 2-3 hétig vethető.
Vetéstől számítva 50 nap alatt nő meg.
Betakarítás:
A leveleit vágjuk, majd frissen fogyasztva salátákba, szendvicsekbe tesszük vagy kis ideig főzve készítjük el.
Hasznos:
Melegkedvelő, napos helyre tegyük, de a félárnyékot is tűri.
Javasolt ültetőedény:
Emelt magaságyás | Balkonláda | Balkonláda lábbal |
Javasolt föld és tápanyag:
Termőföld és táplálás kategóriánkból a BIO univerzális vagy BIO zöldségföldünket javasoljuk, melyek természetes tápanyaggal dúsítottak. Két hónap után a kiemelkedő és biztosabb termés eléréséhez használjunk zöldségekhez való BIO tápoldatot, BIO táprudat vagy BIO hosszú hatású trágyát, melyek szintén megtalálhatók nálunk.
A balkonon történő zöldségtermesztéssel elláthatjuk magunkat és családunkat a lehető legbiztosabb forrásból származó, friss, olcsó és egészséges élelmiszerrel. A termesztés egyáltalán nem bonyolult. Az alábbi linken található útmutatónk mindenben segíteni fog!
Termékjellemzők
Kiszerelés | 1 g |