Leírás
Mungóbab
A mungóbab csírája talán a legnépszerűbb mind közül. Boltok polcain, éttermek fogásain, zöldségkeverékekben egyaránt gyakran találkozhatunk vele. A mungóbabot könnyen és gyorsan ki lehet csíráztatni otthon is!
Íz: Íze és állaga lágy, diós beütéssel, kellemesen kesernyés ízzel kecsegtet.
Főbb tápanyagok: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, vas, C-vitamin és B-vitamin komplex
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 2 evőkanál
- Adagolás üvegedénybe: 2 evőkanál
- Áztatás: 4-6 óra
- Öblítés: naponta 2-3x
- Elkészül: 2-4 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 200 g
A mungóbab csíra tulajdonságai:
A mungóbab nehezen növeszthető a boltban is látható kinézetűre otthoni körülmények között. A mungóbab a termékképünkön található állapotban, a magból kinőtt apró csírakezdeménnyel együtt, 2-3 nap csírázás után már fogyasztható és ráadásul ekkor a legfinomabb. Bátran fogyasszuk a csírát a babbal együtt, így tökéletes! A csírázás alatt ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb fény érje. Fény hatására keserűbb és rágós lesz. A konyha egy sötétebb pontján csíráztassuk, tehetünk rá konyharuhát takarásnak.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 200 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |