Tatsoi
A tatsoi egy ázsiai levélzöld fajta, kellemes káposztás ízzel, sok rost és vitamintartalommal. Hazánkban is egyre népszerűbb konyhai alapanyag.
Íz: Kellemes, enyhén édeskés és káposztás ízű, roppanós, lédús textúr.
Tápanyagok: antioxidánsok, A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kálium, kalcium, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 7 adag -> 7 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 púpos teáskanál
|
Aratás:
|
6-7. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben, turmixokban
|
Főbb előnyök:
|
koncentrált vitamin és ásványi anyag tartalom
|
A tatsoi mikrozöldről:
A tatsoi mikrozöldjét könnyen és gyorsan növesztheted. Hosszabb, közepesen vastag szár és dús, sötétzöld levelek jellemzik. Enyhe íze miatt bármilyen saláta alapja lehet. Bátran ajánljuk mindenkinek, akik szeretnének nemcsak a normál táplálkozásukba, de a mikrozöldjeik közé is egy kis diverzitást vinni.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram