Repce
A repcével út közben találkozhatsz. A nyár és a jó idő közeledtét jelzi amikor kisárgulnak a szántóföldek és a facebook hírfolyamunk is. A repcét ugyanakkor a konyhában is termesztheted, csírája jóízű és egészséges!
Íz: Kellemes, lágy, rukkolára emlékeztető íz jellemzi.
Tápanyagok: szulforafán, A-, B-, C-, E- és K-vitamin, kálium, vas, kalcium, magnézium, cink, foszfor és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
2 teáskanál
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 teáskanál
|
Áztatás:
|
4 órát
|
Öblítés:
|
naponta 3x
|
Ekkortól eheted:
|
5-7. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, szendvicsekben, salátákban
|
Főbb előnyök:
|
antioxidáns tartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A repce csíráról:
A repce csírája kellemes ízű. Könnyen szerethető, kiemelkedően egészséges fajta. Ezt a csírát növesztheted fényes helyen, hogy klorofillban dúskáljon. Glükozinolát tartalmú növény, amelyből a szervezet szulforafánt állít elő. A szulforafánt rák- és egyéb betegségmegelőző hatásairól ismerheted, de pont emiatt lesz kissé szúros szagú és csípős a csírája.
A repce csírája hajlamos könnyebben beposhadni, de erre egy nagyon jó megoldás, ha vöröshere vagy lucerna magokkal kevered be kisebb vagy akár fele-fele arányban.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram