Zöldborsó, Maple
A Maple zöldborsó a nevével ellentétben barna színű, csírája finom és tápláló. Alig 3 nap után már eheted is. Használhatod köretnek és ezzel egészségessé teszed a fogásaidat.
Íz: Akár a zsenge borsó szemeké. Friss és édeskés íz, roppanós textúra jellemzi.
Tápanyagok: fehérje, rostok, kálium, magnézium, foszfor, kalcium, vas, C-vitamin, B-vitamin komplex és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
3 evőkanál ~40 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
2 evőkanál ~26 g
|
Áztatás:
|
8 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
3. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen vagy serpenyőben sütve
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A zöldborsó csíráról:
A zöldborsó csíráját már 3 naposan eheted. Ilyenkor még apró, néhány centis kis csírácskája van, de már így is rendkívül tápláló és finom. Ha pár nappal tovább hagyod nőni, akkor megjelennek a zöld hajtások is és így egy egészen más állagú finomságot kapsz. Próbáld ki mindkét verziót.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram