Komatsuna, azaz Japán mustárspenót
A komatsuna, vagy magyarul japán mustárspenót egy ázsiai mustárféle. Leveleit salátaként fogyasztják. Próbáld ki most mikrozöldségként, saját konyhádban növesztve!
Íz: Tormás és mustáros csípősség jellemzi, rendkívül aromás, jóízű mikrozöldség.
Tápanyagok: antioxidánsok, A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, szelén, mangán, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 7 adag -> 7 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 púpos teáskanál
|
Aratás:
|
7-8. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
koncentrált vitamin és ásványi anyag tartalom
|
A komatsuna mikrozöldről:
A komatsuna mikrozöldje könnyen és gyorsan növeszthető. Hosszabb, közepesen vastag szár és dús, széles zöld levelek jellemzik. Mustáros, tormás csípőssége miatt nagyon ízletes. Ázsiai ételeket díszíthetsz vele, de bármilyen fogást keleties hangulatúvá tehetsz segítségével. Bátran ajánljuk mindenkinek, akik szeretnének nemcsak a normál táplálkozásukba, de a mikrozöldjeik közé is egy kis diverzitást vinni.
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram