Búza
A búzamagot csíraként is eheted. A búza csírája rostokban, fehérjében és vitaminokban egyaránt gazdag. Gyorsan elkészülő, jóízű csemege.
Íz: Csírája puha és édes, rendkívül finom csemege.
Tápanyagok: rostok, fehérje, A-vitamin, B-vitamin komplex, E-vitamin, amino savak, kálium, kalcium, vas, cink, foszfor
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
2 evőkanál ~30 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 evőkanál ~15 g
|
Áztatás:
|
8 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
1-2. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A búza csíráról:
A búza csírája nagyon jó tápanyagforrás. Vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében és rostban is gazdag jóízű csemege. Alig 1 nap csírázás után már eheted is, amikor a kis csírák előbújnak a magból. Érdemes 1-2 napon belül megenned, mert később már az állaga és az íze is elromlik.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram