Bazsalikom
A bazsalikom egy kiváló fűszer- és gyógynövény. Az olasz konyha elengedhetetlen fűszere. Mikrozöldként koncentráltan tartalmazza mindazt, ami jó benne.
Íz: Likőrös, intenzív bazsalikom ízű.
Tápanyagok: A-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, vas, cink, réz, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, rostok és klorofill.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
1 csomag = 6 adag -> 6 rostlap szükséges hozzá
Adagolás:
|
1 lapos teáskanál
|
Aratás:
|
9-12. naptól
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben, smoothiek, zöldturmixok alapanyagaként
|
Főbb előnyök:
|
antioxidánsok, immunerősítő, koncentrált vitaminok és ásványi anyagok
|
A bazsalikom mikrozöldről:
A bazsalikom mikrozöld gyorsan felnő, íze erőteljes, rendkívül jól fűszerezhető vele bármilyen étel. Gyógynövényként az emésztőrendszer és a vesék egészségéért felel. Immunerősítésre is remek. Levelei mutatósak. Az átlag mikrozöldeknél valamivel kisebbre nő meg.
Fontos: A bazsalikom magok a chia maghoz hasonlóan nedvesség hatására megduzzadnak és egy nyálkás réteg alakul ki körülöttük, ami ráadásul kékes színű. Ez teljesen természetes, nem kell megijedned ettől.
A magok melegebb, min. 20°C-os helyen csíráznak ideálisan és nem kell letakarnod őket a fedlappal. Permetezéskor is ügyelj rá, hogy ne legyenek eláztatva.
A bazsalikom szereti a napfényt és a melegebb időt. A levelei meg fogják hálálni a jó helyválasztást!
A mikrozöld termesztésről részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram