Babos Saláta MIX
Mixünkben a legkiválóbb hüvelyesekből válogattunk össze és egy kevés retekkel bolondítottuk meg, hogy egy kiváló salátát kapjunk csíráztatva.
Ebből áll a mix: azukibab, mungóbab, zöld- és vöröslencse, retek
Íz: Roppanós, édeskés, lágy, a retektől pedig kissé csípős.
Tápanyagok: fehérje, rostok, B-vitamin komplex, C-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, mangán, foszfor, vas, cink.
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
2 evőkanál
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
1 evőkanál
|
Áztatás:
|
8 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
3-4. nap
|
Felhasználás:
|
szendvicsekben, köretként nyersen, salátákban
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
A babos saláta mix csíráról:
Egyszerűen csíráztatható, kiváló fajta hüvelyesekből álló mixünket retekkel vegyítettük. A bab- és lencsefélék 2-3 nap csírázás után a legfinomabbak, ugyanakkor a retekcsírát 6-7 napig is hagyni szoktuk fejlődni máskor. Ezúttal igazítsd a hüvelyesekhez a csírázás idejét. Ez nem fog gondot okozni, ugyanis a fiatalabb retekcsíra ugyanúgy ehető, íze édesebb és enyhébb a csípőssége.
A magokat érdemes minél sötétebb helyen tartani csírázás alatt, hogy zsenge és roppanós maradjon.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram