Azukibab
Az azukibab csírája kiemelkedően magas fehérje és rosttartalommal bír. Számos további vitamint és nélkülözhetetlen nyomelemet is tartalmaz.
Íz: Édeskés és egyszerre enyhén keserű. Roppanós textúra jellemzi.
Tápanyagok: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, vas, cink, Omega-6, A-vitamin és B-vitamin komplex
(A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.)
Adagolás (csíráztató üvegedény):
|
3 evőkanál ~30 g
|
Adagolás (csíratál 1 szintje):
|
2 evőkanál ~20 g
|
Áztatás:
|
8 órát
|
Öblítés:
|
naponta 2x
|
Ekkortól eheted:
|
2-3. nap
|
Felhasználás:
|
köretként nyersen, salátákban, szendvicsekben
|
Főbb előnyök:
|
sok rost, magas fehérjetartalom, változatos vitaminok és ásványi anyagok
|
Az azukibab csíráról:
Az azukibabot alig két nap csírázás után már eheted is. Ne várd meg ameddig a levelei megjelennek és elkezd kizöldülni, mert ez az állagát és az ízét is elronthatja. Általában 2-5. nap között ideális fogyasztani. Csíráztasd sötétebb helyen, hogy az állaga és íze is megfelelő maradjon.
Csírája remek táplálékul szolgál. Magas tápanyagtartalom jellemzi, sok rost és fehérje található benne. Mindemellett vitaminokat és ásványi anyagokat is eszel vele együtt.
A csíráztatásról részletesen itt olvashatsz. Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram