Leírás
Komatsuna (japán mustárspenót)
A komatsuna, vagy magyarul japán mustárspenót egy ázsiai mustárféle. Leveleit salátaként fogyasztják. Próbáld ki most mikrozöldségként, saját konyhádban növesztve!
Íz: Tormás és mustáros csípősség jellemzi, rendkívül aromás, jóízű mikrozöldség.
Főbb tápanyagok: antioxidánsok, A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, szelén, mangán, rostok és klorofill.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás: 1 púpos teáskanál / ~4 g (lásd a termékképek között)
- Sötétidő: 2-3 nap
- Aratás (ültetéstől számolva): 7-8 nap után
- Kiszerelés: 1 tasak 50 g, azaz ~12 ültetésre elegendő magot tartalmaz
A komatsuna mikrozöldség tulajdonságai:
A komatsuna mikrozöldsége könnyen és gyorsan növeszthető. Hosszabb, közepesen vastag szár és dús, széles zöld levelek jellemzik. Mustáros, tormás csípőssége miatt nagyon ízletes. Ázsiai ételeket díszíthetünk segítségével, vagy bármilyen fogást keleties hangulatúvá varázsolhatunk vele. Bátran ajánljuk mindenkinek, akik szeretnének nemcsak a normál táplálkozásukba, de a mikrozöldjeik közé is egy kis diverzitást vinni.
A mikrozöldség termesztéséről itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |